Ondersteuning nodig?

Sociale teams – gezins en jongerencoaches

Er zijn in Helmond vier sociale teams waar gezins-en jongerencoaches in zitten. Bij hen kunt u terecht voor alle vragen rondom opvoeden en opgroeien. Zij helpen u verder op weg met informatie, advies of begeleiding. Het uitgangspunt daarbij is altijd wat u zelf wilt en kunt.    

Dus heeft u een vraag of probleem waar u zelf of met hulp van mensen uit uw omgeving niet uitkomt? Bel naar 14 0492, optie 2 en wij pakken uw vraag snel op.

Hoe werkt het?

Wanneer u 140492 heeft gebeld, legt u de situatie uit en brengt een medewerker alles in kaart. Soms kan uw vraag direct beantwoord worden. Lukt dat niet, dan maakt een medewerker een afspraak  met u. Dit gesprek vindt plaats op een locatie bij u in de buurt of thuis en daarin wordt de hele situatie besproken. Samen met de gezins-en jongerencoach maakt u een plan waarmee jullie aan de slag gaan. In het plan staat welke resultaten u wilt bereiken en hoe u dit gaat doen, eventueel met hulp van familie of vrienden. Heeft u speciale hulp nodig? Dan zoekt de gezins-en jongerencoach samen met u de juiste specialist, organisatie of voorziening en betrekt deze bij het plan. Dus ook als u te maken heeft met meerdere organisaties tegelijk, blijft er één contactpersoon die alles samen met u regelt.

Iemand bij het gesprek?

Het gesprek hoeft u niet alleen te voeren. U mag altijd iemand uitnodigen om bij het gesprek aan te sluiten. Bijvoorbeeld een familielid, mantelzorger, vriend, buur of begeleider. Is er niemand uit uw omgeving die kan aansluiten? Neem dan contact op met een van de cliëntondersteuners. Deze ondersteuning is gratis. Geeft dit aan bij het telefoongesprek, dan helpen we u verder.

Hulp nodig of vragen?