Over de gezins- en jongerencoaches

U kunt bij gezins-en jongerencoach terecht met alle vragen over opvoeden en opgroeien. Zij helpen u altijd verder op weg met informatie, adviezen of begeleiding. Het uitgangspunt daarbij is altijd wat u zelf wilt en kunt.

De gezins- en jongerencoach helpen u op weg op de volgende manieren:

  • Een telefonisch gesprek met direct antwoord op uw vraag of doorverwijzing naar de juiste plaats.
  • Een gesprek op een locatie bij u in de buurt of bezoek thuis om een probleem helder te krijgen en/of met gerichte tips om het aan te pakken.
  • Een cyclus van 3 à 4 gesprekken waarin u zelf stap voor stap aan de slag gaat. We werken onder andere met de methodiek "positief opvoeden". De methodiek richt zich op het versterken van de band tussen ouders en kinderen, het bevorderen van wenselijk gedrag, kinderen nieuwe vaardigheden aanleren en kunnen omgaan met ongewenst of storend gedrag van kinderen.

Bij grotere problemen maken de gezins-en jongerencoach samen met u een plan. Daarbij kijken ze ook naar wat u zelf kunt, eventueel met hulp van familie, buren of vrienden. Zo wordt u geholpen om zelf de situatie weer in de hand te krijgen met mensen uit uw vertrouwde omgeving. Als langduriger hulpverlening noodzakelijk is kan de gezins- en jongerencoach de juiste hulp inschakelen.

Een vraag aan een gezins- en jongerencoach?

Stel uw vraag via het contactformulier of neem contact op met de gezins- en jongerencoach in uw wijk of dorp. U vindt de informatie over de gezins- en jongerencoach in het linker menu en op de homepage door te klikken op de blauwe button. U kunt ook bellen naar tel. 14 0492.

Hulp nodig of vragen?